Rukometaši Dervente zadovoljni sezonom

Dervenćani ispisali sjajnu rukometnu priču

Rukometaši Dervente zadovoljni sezonom

D. Vejo

Rukometaši Dervente ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ispisali su sjajnu rukometnu priču.

U "gnijezdu" velikih imena poput Vogošće, Borca, Konjuha, Zrinjskog i ostalih, Zoran Dokić i njegovi izabranici zapušili su usta mnogim kritičarima koji su ih već na startu sezone bili otpisali.

Govorili su kako Dervenćani nemaju šta da traže i tako riječima zadavali bolne udarce ovom timu. Međutim, to kao da je dodatno motivisalo ali i jačalo derventski tim sastavljen od mladosti i iskustva.

Niko nije vjerovao u njih, ali su oni sa velikom predanošću, trudom, radom i zalaganjem iz utakmice u utakmicu postizali sve bolje rezultate i tako počeli zabrinjavati one koji su ih od početka kritikovali.

Nakon 26 odigranih kola u elitnom društvu, Dervenćani su zauzeli četvrtu poziciju sa velikih 46 osvojenih bodova, ali su nažalost u posljednjem kolu poraženi od banjalučkog Borca koji im je tako skratio snove o Ligi četiri.

"Bilo je mnogo kadrovskih promjena u timu, te iako nije uvijek bilo sve jednostavno, imalo je svoj red i značaj, što se pokazalo ove sezone. Zahvaljujem se svima od rukovodećih ljudi u gradu do naših vjernih navijača koji su tokom čitave sezone stvarali sjajan ambijent. Za mene je ova sezona jednako važna kao da sam osvojio titulu, bilo mi je zadovoljstvo biti trener ove ekipe", poručio je za Derventacafe trener, Zoran Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi