Rizvanović: Idemo na pobjedu i protiv Vogošće

Trener RK Čelik nakon pobjede nad Krajinom

Rizvanović: Idemo na pobjedu i protiv Vogošće

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika sinoć su u okviru 14. kola Premijer lige BiH boljom igrom u drugom poluvremenu slomili otpor Krajine iz Cazina, te su upisali pobjedu rezultatom 35:32. 

Zeničanima je kao i gostima bila prijeko potrebna pobjeda u borbi za opstanak, a crno-crveni su na kraju zasluženo slavili. Prednost za domaće je mogla biti i veća, ali posljednjih pet minuta utakmice domaći trener dao je priliku mlađim igračima, kako bi osjetili to iskustvo igranja u najjačem rangu takmičenja.

Nakon utakmice domaći strateg bio je zadovoljan, te je najavio i naredne utakmice svoje ekipe.

"Prvo poluvrijeme je bilo egal, Krajina je veoma dobra ekipa posebno kod kuće, niko ih neće moći pobijediti. U drugom poluvremenu smo bili bolji, imali smo čak i sedam razlike, te sam uveo mlade igrače i svjesno preuzeo odgovornost.Moramo sačuvati igrače za naredne utakmice, mi imamo mali roster igrača, znamo svi šta je sport i mora se preuzeti odgovornost, na kraju je ispalo dobro i sretan sam zbog povrede.Uvijek ću dati šansu mladim igračima, da se dokažu evo naš golman, kojem je 21 godina, imao je 16 odbrana i nosio nas je do ove veoma važne pobjede za nas" ističe Rizvanović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Čelik će na teško gostovanje kod ekipe Vogošće.

"Vogošća je u borbi za prvaka, imaju kvalitetnu ekipu stvarno, mi idemo tmao da se nadigravamo. Pokušat ćemo ih iznenaditi na naš način, borit ćemo se do kraja, rekao sam već da će svaka naša utakmica biti derbi.Nećemo se predati, idemo na pobjedu, nek se oni pripaze nas, znam da će biti teško, ali ja sam optimista i nadam se da će se prenijeti ova euforija iz igrača i na naredne utakmice" kazao je Rizvanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi