Rhein-Neckar bolji od Meskhov Bresta

Pobjeda domaćih rukometaša

Rhein-Neckar bolji od Meskhov Bresta

E. Čaušević

Rukometaši Rhein-Neckara večeras su na domaćem terenu slavili protiv Meshkov Bresta u okviru 12. kola grupne faze Lige prvaka.

Rhein-Neckar je nastavio svoju sjajnu seriju sa novom pobjedom protiv Meskhova sa 25:24 i tako je zadržao lidersko mjesto na tabeli grupe B. Gosti su večeras pružili sjajan otpor, ali na kraju nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Meskhov Brest je nakon prvog poluvremena imao prednost od 12:11, ali je domaći tim u drugom poluvremenu zaigrao bolje, te je uspio doći do preokreta i nove pobjede.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Schmid i Sigurdsson sa po sedam golova, dok je Baena Gonzales dodao šest. U gostujućoj ekipi istakli su se Kristopans, Kulak i Stojković sa po šest postignutih golova.

Liga prvaka, 12. kolo:

Rhein-Neckar - Meskhov Brest 25:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi