Prva pobjeda Krajine, slavili i Sloga, Zrinjski, te Prijedor

Premijer liga za rukometaše

Prva pobjeda Krajine, slavili i Sloga, Zrinjski, te Prijedor

A. Beganović

Odigrana su četiri susreta 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, a do pobjeda su stigli Krajina, Sloga, Zrinjski i Prijedor. 

Tek u 12. kolu do prve pobjede stigla je Krajina koja je u Cazinu bila bolja od ove sezone neprepoznatljivog Maglaja. Nakon prvih 30 minuta domaći su imali prednost od pet golova (15:10), da bi u drugom istu rutinski sačuvali (24:20). Najefikasniji kod pobjedničke ekipe bili su Lipović sa devet, te Nadarević sa pet golova, dok je Čičkušić sa osam golova bio najučinkovitiji kod Maglaja.

Do veoma važne pobjede stigla je i Sloga koja je u Doboju nadigrala Goražde (33:31). Od samog početka domaći su konce igre držali u svojim rukama i na domor su otišli sa viškom od sedam golova (18:11). Sredinom drugog dijela imala je Sloga ogromnih 11 golova prednosti (30:19), no onda su se gosti probudili te su uspjeli smanjiti zaostatak za konačnih 33:31. Bosić i Gavrić sa po osam golova su bili najefikasniji kod Sloge, dok su Marić sa sedam, te Bukva i Delić sa po šest golova bili najefikasniji kod Goražda. 

Zrinjski nije imao većih problema na gostovanju u Nevesinju gdje je bio bolji od domaće Hercegovine (32:21), dok je Prijedor pred svojim navijačima savladao Krivaju (31:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi