Poznate sudije za utakmice BiH i Finske

Kvalifikacije za EP

Poznate sudije za utakmice BiH i Finske

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine početkom maja očekuju dvije utakmice protiv Finske u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Naš tim će prvo 4. maja gostovati Finskoj u gradu Vantaa od 18:30 sati, a suci te utakmice će biti Fabian Baumgart i Sascha Wild iz Njemačke, dok će delegat biti Tadas Jansonas iz Litvanije.

Potom će BiH istog protivnika ugostiti u Goraždu 7. maja, a na toj utakmici će sudijski par biti Miklos Andorka i Robert Hucker iz Mađarske, a delegat Kamer Metalari iz Makedonije. Meč je na rasporedu od 20 sati.

Na tabeli grupe tri kvalifikacija za EP nakon dva kola, Španija ima 4 boda, Austrija i Finska po 2, dok je BiH bez bodova. Dvije prvoplasirane selekcije direktno će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi