Počinje Omladinska rukometna liga SBK/KSB

U muškoj i ženskoj kategoriji

Počinje Omladinska rukometna liga SBK/KSB

S. Mlaćo

U organizaciji Rukometnog saveza Srednjobosanskog kantona/kantona Središnja Bosna naredne sedmice kreće kantonalna Omladinska rukometna liga SBK/KSB.

Liga će se igrati u muškoj i ženskoj kategoriji, a muškarci će igrati u tri kategorije (U-15, U-17, U-19), dok će djevojke nastupati u dvije kategorije (U-15 i U-17).

Učešće u muškoj kategoriji su najavili RK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, RK Jajce, RK Borac Travnik, RK Vitez i RK Kiseljak, a u ženskoj ŽRK Iskra Bugojno, ŽRK Sloga  2013, ŽRK Vitez i HŽRK Kiseljak.

Organizatori lige se nadaju da da će ovim turnirom dobiti na popularizaciji samog rukometa, te izrastanju kvalitetnih igrača i igračica za seniorske timove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti