Pobjeda nas vodi na EP: Bh. rukometaši spremni za Austriju!

Odlučujući meč kvalifikacija

Pobjeda nas vodi na EP: Bh. rukometaši spremni za Austriju!

E. Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra odlučujući meč kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Austrije.

Izabranici Bilala Šumana u srijedu su poraženi u Skenderiji od favorizovane Španije, ali to nije ugrozilo šanse našeg tima da se plasira na veliko takmičenje koje se naredne godine igra u Hrvatskoj. Odluka od drugom putniku na Evropsko prvenstvo past će večeras u Beču gdje će snage odmjeriti Austrija i Bosna i Hercegovina.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija obje ekipe su upisala po dvije pobjede, te po tri trijumfa i imaju po četiri boda. Našoj reprezentaciji večeras odgovara samo pobjeda kojom bi se ponovo plasirali na završnicu velikog takmičenja. Naravno, sve osim pobjede naše ekipe ide u korist Austrijancima koji bi u tom slučaju naredne godine igrali u Hrvatskoj.

"Okrećemo se selekciji Austrije, gdje, ukoliko želimo na EP, moramo da slavimo. Momci su toga svjesni i mislim da će to biti teško, ali uradit ćemo sve da upišemo pobjedu", rekao je selektor naše selekcije nakon poraza od Španije.

Veliki hendikep za naš tim bit će izostanak golmana Benjamina Burića koji je zadobio povredu na meču protiv Španije. U tom trenutku Burić je vjerovatno bio naš najbolji pojedinac što dovoljno govori koliko će nam faliti večeras. Međutim, vjerujemo da Nebojša Grahovac može nadoknaditi ovaj minus iako je pred njim sigurno težak posao.

Šuman je u najavi za današnji okršaj u Beču najavio da će naša reprezenacija imati veliku podršku navijača, pa čak možda i veću nego što je to slučaj u Sarajevu. Rukometni savez BiH jučer se oglasio po tom pitanju, te je uputio apel za sve naše navijače da dostojanstveno navijaju i pruže maksimalnu podršku za naše momke.

"Ljubazno molimo sve ljubitelje rukometa, posebno one koji namjeravaju prisustvovati utakmici, da dostojanstveno navijaju i podrže reprezentaciju BiH. Imajući u vidu dugogodišnju izvanrednu saradnju sa našim rukometnim prijateljima iz Rukometnog saveza Austrije, želimo apelovati na naše navijače da na fer i sportski način pruže podršku BiH tokom sutrašnje utakmice", poručili su iz RSBiH.

Podsjećamo, današnja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koja će odlučiti drugog putnika naše grupe na ovo takmičenje igra se večeras sa početkom u 20:25 sati, a direktan prenos meča možete pratiti na FACE TV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi