Norveška bez problema protiv Brazila

Nova pobjeda Norvežana

Norveška bez problema protiv Brazila

E. Škorić

U prvom susretu četvrtog kola Svjetskog prvenstva u Francuskoj rukometaši Norveške savladali su Brazil sa 39:26.

Na samom početku Brazil je vodio 3:2 i to je bilo ujedno njihovo posljednje vodstvo na meču.

Norvežani su zaigrali pa su na poluvremenu imali prednost od pet golova (18:13), a u nastavku su kontrolisali situaciju na parketu.

Brazilci su igrali i bez golmana u nastavku, pokušavali da se vrate, ali nisu uspjeli, pa je Norveška upisala treću pobjedu.

U timu Norveške najefikasniji je bio Sagosen sa sedam golova, Myrhol je postigao šest, koliko je postigao i Rod. Na drugoj strani Chiuffa je zabio šest pogodaka.

Norveška - Brazil 39:26 (18:13) 

Norveška: Erevik, Christiansen, Bergerud (13 odbrana), Sagosen 7, Hykkerud 2, Myrhol 6, Tonnesen 1, Jondal 5, Bjornsen 5, Lindboe, Gullerud 1, Rod 6, O'Sullivan 3, Tangen, Johannessen 3, Hansen.

Brazil: Santos (5 odbrana), Almeida (5 odbrana), Teixeira 2, Silva 2, Torriani, Candido, Toledo 3, Pozzer 5, Chiuffa 6, Guimaraes, Ceretta, Moraes 1, Novais 1, Ponciano 3, Langaro 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi