Nikolić: Sarajevo mi se sviđa kao grad

Iskusni pivot pojačao sarajevsku Bosnu

Nikolić: Sarajevo mi se sviđa kao grad

Ratko Nikolić na pragu je 40. godine života, ali još ne namjerava stati. Pivot svjetskog glasa koji je osvojio sve što se u karijeri osvojiti može, nakon epizode u banjalučkom Borcu i Izviđaču iz Ljubuškog skrasio se u sarajevskoj Bosni.

Pomalo je iznenađujuća bila vijest da će pojačati "Studente" koji posljednjih godina tavore uglavnom u sredini tabele.

"Pričao sam dugo s trenerom Zuhdijom Korkarićem i svidjela mi se ideja pokretanja akademije, budući da sam kroz kamp koji organizujem već tri godine, zavolio rad sa djecom. Bosna je jedan od najtrofejnijih rukometnih klubova u regionu, a Sarajevo kao grad mi se veoma sviđa. Ipak, presudna je bila ta priča o akademiji" - govori nekadašnji pivot Vesprema, Portland San Antonija, Koldinga, Vardara...

Kada su u pitanju ambicije kluba u novoj sezoni, Nikolić je svjestan da se od Bosne ne mogu očekivati ogromni rezultati.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Početak je ciklusa nove uprave. Nećemo odmah obećati titule, ali se nikad nećemo predavati. Ekipa je sačinjena od veoma mladih igrača, a meni će biti zadovoljstvo raditi sa njima" - riječi su Nikolića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi