Mrkonja: Borac je opravdao ulogu favorita

Strateg RK Krivaja nakon poraza u Banjaluci

Mrkonja: Borac je opravdao ulogu favorita

D. Vejo

Rukometaši Krivaje nisu uspjeli da pariraju večeras dobro raspoloženom Borcu u Banjaluci, pa su tako pretrpjeli poraz od velikih 30:19.

Iako su se dobro držali tokom prvih 15 minuta igre, uslijedio je pad u igri gostiju nakon čega se više nisu mogli vratiti u meč.

Pokušali su rukometaši Krivaje da početkom drugog dijela stignu zaostatak od minus pet (13:8), ali sve je ostalo na tome, bio je to posljednji trzaj, nakon čega je uslijedila dominacija domaćina.

Prve utiske nakon susreta, kazao je strateg gostujuće ekipe.

"U odnosu na prvu utakmicu, večeras smo slabo odigrali. Mi smo u međuvremenu pretrpjeli promjene u ekipi silom prilika zbog povreda. Međutim, to ne umanjuje pobjedu Borca jer oni su bili apsolutni favoriti, što su na terenu i pokazali. Mi smo u rezultatskoj krizi, ali smo i u krizi kada je u pitanju igrački kadar. Još uvijek tražimo svoju igru. Za nas praktično prvenstvo počinje u subotu, utakmicom sa ekipom Maglaja, nakon čega imamo seriju utakmica gdje imamo priliku da se borimo za opstanak", istakao je nakon meča trener RK Krivaja, Jasmin Mrkonja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi