Mijatović: Krenuli smo i nema više stajanja

Rukometaš Borca nakon pobjede u Zenici

Mijatović: Krenuli smo i nema više stajanja

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca sinoć su bez većih problema u Zenici savladali ekipu Čelika u okviru 16. kola Premijer lige BiH rezultatom 22:32.

Banjalučani su u zeničkoj Areni ostvarili drugi vezani trijumf, te tako najavili bolje dane za svoj klub. Ponovo je iskustvo palo u drugi plan kada su u pitanju crveno-plavi, jer je sinoć u pobjedi banjalučkog sastava kao po navici briljirao mladi dvojac Nježić - Mijatović koji je postigao 14 pogodaka pogodaka (po sedam), te iz utakmice u utakmicu jasno dao do znanja da se radi o budućim nadama ovog sporta.

"Stigli smo do pobjede u Zenici. Znali smo da neće biti lako jer se Čelik bori za opstanak. Međutim, mi smo ušli jako u utakmicu i održali smo isti tempo do samog kraja meča što pokazuje i rezultat. Ne smijemo više da kalkulišemo, sada smo krenuli i ne smijemo više da stanemo. Treba da napredujemo iz meča u meč" izjavio je za SportSport.ba rukometaš Borca, Srđan Mijatović.

Za Velikana iz Gospodske predstoji paklen ritam. U 10 dana, crveno-plavi će odigrati četiri utakmice. Prvo su proteklog vikenda savladali ekipu Zrinjskog u Banjaluci, zatim su sinoć slavili u Zenici, a već u subotu ih očekuje meč sa ekipom Krivaje u "Boriku". 

Ipak, tu nije kraj, jer naredne srijede imaju zakazan susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi