Johaneson: BiH je rukometna nacija

Selektor Austrije

Johaneson: BiH je rukometna nacija

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Beču igra odlučujući meč kvalifiakcija za Evropsko prvenstvo protiv Austrije.

Bh. rukometaši u srijedu navečer su poraženi u Skenderiji od Španije, no i dalje su u igri za plasman na EP, a za to im je potrebna pobjeda u Beču od najmanje dva gola razlike.

Selektor Austrije Patrekur Johaneson govorio je o sutrašnjoj utakmici i ima samo riječi hvale za bh. selekciju.

"Ostvarili smo cilj u Finskoj i pobijedili. Sada smo potpuno fokusirani na ključnu utakmicu. BiH je rukometna nacija. Imaju vrlo dobru rukometnu školu i dosta igrača koji igraju na međunarodnoj sceni. Gledao sam ih uživo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015. godine, kada su u baražu izbacili Island. To je tim koji ima puno toga za reći i veoma su dobra reprezentacija. Međutim, gledamo sebe. Sada je važno da se igrače brzo oporave, a na meni i stručnom štabu da pronađemo pravo rješenje za našu igru protiv BiH", kazao je Johaneson.

"Ovakve utakmice kada je sve na kocki, treba shvatiti kao zabavu. Očekujem da naš tim izađe na teren punim plućima i sa mnogo samopouzdanja. Naš cilj je jasan, a to je da pobijedimo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo", dodao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi