Iz RSBiH apeluju na fer i korektno navijanje

Pred sutrašnju utakmicu

Iz RSBiH apeluju na fer i korektno navijanje

Rukometna reprezentacija BiH predvođena selektorom Bilalom Šumanom doputovala je u Beč. Naš nacionalni tim će sutra protiv Austrije odigrati odlučujuću utakmicu kvalifikacija za EURO 2018., a pobjednik duela će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Uoči utakmice Šuman se požalio na smještaj koji su Austrijanci obezbijedili bh. rukometašima, ističući kako hotel u kojem borave više liči na Vatrogasni dom, a povodom takvih informacija oglasio se i RSBiH.

"Vezano za informacije koje su se pojavile u javnosti u proteklih nekoliko sati, koje se odnose na smještaj rukometne reprezentacije BiH u Beču, ljubazno molimo sve ljubitelje rukometa, posebno one koji namjeravaju prisustvovati utakmici, da dostojanstveno navijaju i podrže reprezentaciju BiH. Imajući u vidu dugogodišnju izvanrednu saradnju sa našim rukometnim prijateljima iz Rukometnog saveza Austrije, želimo apelovati na naše navijače da na fer i sportski način pruže podršku BiH tokom sutrašnje utakmice", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Podsjećamo da će sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, između Austrije i BiH, prenositi uživo FACE TV s početkom u 20:25 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi