Hrvatski rezervisti razbili Čile

Svjetsko prvenstvo

Hrvatski rezervisti razbili Čile

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske su u rezervnom sastavu pobijedili Čile rezultatom 37:22.

Hrvatska je večeras igrala bez Duvnjaka, Štrleka i Horvata, no svejedno su izabranici Željka Babića stigli lako do nove poobjede i protiv Njemačke će tražiti u petak prvo mjesto i samim tim lakši žrijeb u nokaut fazi.

Od početka su Hrvati kontrolisali stvari na parketu i odmah se vidjelo da su nekoliko klasa iznad svog rivala iz Južne Amerike.

Na poluvremenu Hrvatska je vodila 17:9, a u 40. minuti bilo je 26:12, nakon čega je uslijedilo i malo opuštanje, ali opet Čile nije smogao snage da ozbiljnije smanji zaostatak.

Lovro Mihić je bio sjajan i postigao je osam golova iz osam pokušaja, dok je Lovro Jotić zabio pet golova, a po četiri Željko Musa, Josip Pavletić Božić i Marko Mamić. 

Hrvatska - Čile 37:22

Hrvatska: Stevanović 1, Ivić, Mihić 8, Duvnjak, Stepančić 3, Gojun, Horvat, Kontrec 1, Božić Pavletić 4, Mandalinić 3, Štrlek, Musa 4, Jotić 5, Mamić 4, Šebetić 1, Cindrić 3.

Čile: Barrientos, Oliva, Ceballos 1, Feuchtmann 4, Baeza, Reyes 3, Kaniu 1, Frelijj 3, Feuchtmann, Salinas 4, R. Salinas 2, H. Feuchtmann, Moll 2, Lopez, Donoso 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi