Hrvati bijesni na Francuze zbog gafa sa zastavom

Pogrešno okrenuli zastavu

Hrvati bijesni na Francuze zbog gafa sa zastavom

E. Čaušević

U Francuskoj se trenutno igra Svjetsko rukometno prvenstvo, a selekcija Hrvatske je dva kola prije kraja grupne faze osigurala osminu finala.

Naime, rukometaši Hrvatske sinoć su sa 28:25 savladali Bjelorusiju i tako su osigurali plasman u naredni krug Svjetskog prvenstva. Ipak, nakon sinoćnje utakmice diglo se dosta prašine zbog gafa organizatora SP-a.

Tokom intoniranja himne Hrvatske navijači ove selekcije primijetili su da je zastava ove države pogrešno okrenuta. Nakon toga uslijedile su lavine optužbi na račun organizatora da je ovaj gaf namjerno urađen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi