Harmandić novi kapiten RK Bosna Centrotrans

Divković prezadovoljan prijemom

Harmandić novi kapiten RK Bosna Centrotrans

Rukometaši Bosne Centrotrans iz Visokog već četvrti dan se nalaze na Jahorini, gdje obavljaju drugi dio priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH. Visočki rukometaši su smješteni u hotelu Vučko, a većinu treninga obavljaju u dvorani na Palama. 

Ekipa je u utorak dobila i novog kapitena, a to je iskusni Adnan Harmandić, dok su njegovi zamjenici Haris Limo i Ivan Divković. 

"Iskustvo Harmandića će u mnogome značiti za ovu ekipu. Zato smo i odlučili da on bude kapiten. Tu je Limo koji je predvodio ekipu do povratka u Premijer ligu, a naravno i Divković, čije iskustvo je također od velikog značaja za nas", kazao nam je trener Dragan Zovko. 

Ivan Divković je u Visoko stigao kao veliko pojačanja, a ističe da je prezadovoljan prijemom. 

"Što se tiče procesa prilagođavanja nije mi trebalo neko određeno vrijemeo da aklimatizujem. Jako brzo je to bilo, skoro poslije prvog sastanka, već sam se osjećao kao član ekipe ili grupe. Što se tiče načina rada, moram reći da sam prezadovoljan i da je to nešto što mi je nedostajalo u ovom nekom proteklom periodu", govori Divković i nastavlja: 

"Kada se radi ozbiljno, ja sam tad i sretan, bez obzira što nekad osjetim i određenu bol, znam da će mi to u narednom periodu donijeti rezultat. Trenutni uslovi u klubu su među najboljim u državi, ako ne i najbolji. Ono što mi trenutno imamo je fantastično i od ovoga nešto više tražiti je ludost. Ekipa kao ekipa, bitno je da momci žele da rade. Imaju određene bolove i poteškoće u radu, ali u narednom periodu će to nestati kada budu dolazili rezultati i da ćemo svi biti sretni i zadovoljani. "

Trener Zovko od starta priprema nametnuo je žestok ritam, a Divković ističe da to mora tako. 

"Ritam jeste težak od samog početka, ali normalan, jer jedan profesionalni sportaš mora da odgovori na sve te zadatke koji se pred njega postave, a sve što radimo radimo u normama, onako kako je to propisano. Ako težimo kao nekom visokom cilju moramo tako raditi i to je jedini ispravan put koji će donijeti rezultat", riječi su Divković, koji je istakao da je prerano govoriti o ciljevima, te da sada treba malo spustiti loptu na zemlju. 

"S ovakvim radom možemo dogurati visoko, a uspjeh bi za mene bio plasman među prva četiri. Bojim se da ne bude povreda jednog ili dva igrača, pa se u tom slučaju slika mijenja, što ne znači da klub neće raditi na dovođenju još pojačanja, što se ja iskreno nadam, a što će nam donijeti garanciju da možemo biti u vrhu", završio je Divković. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bosna će se na Jahorini spremati do nedjelje, kada slijedi povratak u Visoko. Dosada su zakazane dvije prijateljske utakmice, a prva je sa Gračanicom 26. augusta u gostima, dok je druga u Lukavici protiv izraelskog Hapoel Rishon Leziona (31. august).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi