Grbavac: Konjuh u Kupu kao priprema za prvenstvo

Trener Izviđača

Grbavac: Konjuh u Kupu kao priprema za prvenstvo

M. Maksimović

Iako se u rezultatskom smislu nisu proslavili, rukometaši Izviđača zadovoljni su načinom na koji su se predstavili u SEHA ligi.

 Mladi tim namučio je mnoge, a manjak iskustva često je bio koban da se osvoji malo bodova. Trener Zdenko Grbavac je djelimično zadovoljan.

“Nismo do kraja zadovoljni, iako je ovo mlada ekipa koja je igrala prvu sezonu u SEHA ligi. Smatram da smo mogli osvojiti poneki bod više, dok je dobra stvarto što su igrači profitirali u ciklusu svog sazrijevanja“, rekao je Grbavac.

Iako za mnoge od mladih igrača Izviđača postoji interes velikih klubova, veliki broj igrača već je produžio ugovore s klubom do ljeta 2018, a u internim razgovorima većina ih jeiskazala želju da ostanu u Ljubuškom još jednu sezonu i pokušaju napraviti iskorak u SEHA ligi. Da bi bili u toj prilici Skauti moraju osvojiti prvenstvo BiH, a Liga 4 starta tek 10. maja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

“Pripreme za doigravanje su u toku. Trenutno radimo bazični dio za koji smo angažirali profesora Borku Petrovića. Razmišljamo i o Kupu gdje smo dobili Konjuh, tu smo dobrim dijelom riješili posao pobjedom, pa se nadamo da će uzvratni meč poslužiti kao pripreme za prvenstvo“, dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi