Džeba: Protiv Dervente nastavljamo niz

Zrinjski protiv Dervente

Džeba: Protiv Dervente nastavljamo niz

M. Maksimović

Nakon dva poraza na startu proljetnog dijela sezone od Vogošće i Borca, rukometaši Zrinjskog vratili su se pobjedama.

U posljednjem kolu u dvorani na Bijelom Brijegu pao je Maglaj s velikih 12 razlike (37:25), a pred Mostarcima je još jedan važan ispit. Večeras igraju, također kući, protiv direktnog rivala za play-off, tima Dervente.

“Vratili smo se na pobjednički kolosijek nakon dva poraza i istinski se nadamo da ćemo i danas protiv Dervente nastaviti s pobjedama. U ovih 12 dana imamo žestok ritam, ali vjerujemo da ćemo nakon naredne sedmice biti u boljoj poziciji“, rekao je pivot Damir Džeba, dodajući:

“Od samog početka proljetnog dijela prvenstva nismo bili kompletni, ali sada se polako vraćamo. Nakon Dervente očekuju nas također dvije teške utakmice, u utorak kup utakmica protiv Bosne u Sarajevu, a u subotu u prvenstvu idemo Čeliku u Zenicu. Očekujemo da nam se Marijan Marić vrati već za utakmicu s Bosnom, dok bi Nikola Ivanović trebao biti spreman za Čelik. Naravno, što je širi roster kvalitetnijih igrača nama će biti lakše.“

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na poluvremenu utakmice s Maglajem, izvučeni su parovi četvrtfinala Kupa BiH, a Zrinjski je za protivnika dobio sarajevsku Bosnu.

“Svi znamo što znači Bosna u bh. rukometu, najtrofejniji su klub, a i sada su se počeli dizati. Imaju odličnu ekipu, dobrog trenera, ali i mi imamo visoke ambicije kako u prvenstvu, tako i u Kupu”, dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi