Delić: Vjerujem u prolaz dalje

Rukometaš Zrinjskog iz Mostara

Delić: Vjerujem u prolaz dalje

S. Mlaćo

Rukometaši HMRK Zrinjski Mostar u srijedu, u okviru uzvrata četvrtfinala Kupa BiH, dočekuju sarajevsku Bosnu. 

Gosti su u prvoj utakmici u Sarajevu slavili s 26:21 te će Mostarci morati nadoknaditi zaostatak od pet pogodaka.

Da neće biti lako, pokazao je i susret koji su ove dvije momčadi odigrale u subotu u okviru derbija XXI. kola rukometne Premijer lige BiH, kada je RK Bosna u dvorani na Bijelom Brijegu slavila s 22:26. Ipak, obje ekipe nemaju previše vremena za slavlje ili žaljenje jer će srijeda biti potpuno druga utakmica.

Najbolji strijelac Zrinjskog ove sezone, Vedran Delić, prokomentirao je susret u subotu te najavio novi ogled ovih ekipa u srijedu: "U subotu smo doživjeli možda i najgori poraz pred svojom publikom, ali jednostavno je sport takav. Mislim da se i iz poraza može dosta toga naučiti. Utakmicu je prelomio golman sarajevske Bosne, Sidik Omerović koji nam je obranio 6-7 sedmeraca i još mnogo zicera koje smo promašivali."

Vremena za žaljenje nema jer već za dva dana će se ove momčadi ponovno sastati u okviru Kupa, gdje HMRK Zrinjski lovi zaostatak od 5 pogodaka: "Nema puno vremena. Već za dva dana igramo Kup gdje trebamo skupiti glave i odigrati najbolje što znamo. Mislim da neće bit lako, ali mnogo puta smo u ovoj sezoni dokazali da možemo pa tako vjerujem u ovu ekipu da možemo igrati polufinale Kupa BiH."

Unatoč porazu, atmosfera u momčadi je i dalje sjajna: "Atmosfera u ekipi je super jer smo se svi skupili, pričali i došli do nekih zaključaka da jednostavno ne možemo i ne smijemo odigrati još jednu ovako lošu utakmicu kao i u prvenstvu."

Formula za prolazak u Kupu je jednostavna: "Recept za srijedu se zna - dati sve od sebe i više od toga. Pogađati zicere i iskoristiti svoje prilike. Mislim da polufinale onda neće doći u pitanje ako odigramo najbolje što mi znamo."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U subotu su rukometaši Zrinjskog imali i možda najbolju i najfanatičniju podršku s tribina do sada: "Pa mi ove sezone imamo možda najbolju publiku od svih dvoranskih sportova i ovom prilikom im se zahvaljujem. Isto tako ih pozivam da nam u srijedu budu osmi igrač i vjerujemo da ćemo im se odužiti pobjedom. Zrinjski može igrati polufinale kupa BiH!"

Uzvratni susret je na rasporedu u srijedu, 29.03.2017. godine od 18:30 u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi