Borac ostavio Derventu bez Lige 4

Premijer liga BiH

Borac ostavio Derventu bez Lige 4

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca večeras su u posljednjem, 26. kolu regularnog dijela Premijer lige BiH savladali ekipu Dervente u istoimenom gradu rezultatom 27:28 (14:15).

Zoranu Dokiću i njegovim izabranicima u ovoj utakmici bio je potreban pozitivan rezultat, odnosno remi ili trijumf kako bi osigurali učešće u play-offu zajedno sa Vogošćom, Izviđačem i Borcem, međutim, sreća ipak nije bila posrednik Dervenćana večeras.

Domaćin je sjajno otvorio susret. Držali su rukometaši Dervente prednost od jednog gola (7:6) do sredine prvog poluvremena kada se gosti iz Banja Luke bude i tako stižu do izjednačenja. To je dalo dosta samopouzdanja crveno-plavima koji u 26. minuti meča imaju velikih četiri gola prednosti (9:13). No, ista se istopila do kraja prvog dijela pa se tako na odmor odlazi pri rezultatu 14:15.

Nakon odmora, viđena je velika borba na parketu Sportske dvorane u Derventi. Šijaković, Zekić i Marković vodili su glavnu riječ na parketu kada je u pitanju domaći sastav, te držali svoj tim na minus jedan, sve do pred kraj utakmice kada se izabranici crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića bude, pa tako povisuju na tri gola prednosti (22:25). 

Borac je poslije toga spustio gas, što znalački koristi domaćin koji prilazi na gol zaostatka (26:27), ali je tu prednost Velikan iz Gospodske držao do kraja te slavio rezultatom 27:28.

Derventa: Stojić, Škrga, Starčević, Zekić (7), Ivanović (6), Zemunović (4), Lukić, Božić (2), Sibinčić, Šijaković (4), Milinković, Marković (1), Lazić, Pejić, Nožića, Stanković (3). Trener: Zoran Dokić.

Borac: Efendić, Beširević, Kosanović, Memić, Đurđević, Hercegovac, Daničić (3), Mijatović (7), Bubić, Nježić (6), Majić (4), Ćelić (3), Ćeranić, Unčanin (3), Vukićević (2). Trener: Ratko Đurković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi