Borac m:tel poražen od St. Petersburga

U neizvjesnoj završnici

Borac m:tel poražen od St. Petersburga

Rukometaši Borca m:tel poraženi su u prvoj utakmici 49. Međunarodnog TV turnira šampiona „Doboj 2017“.

U izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici, „crveno-plavi“ su sinoć poraženi od vicešampiona Rusije, ekipe St. Petersburga 28:26 (15:15).

U prvom poluvremenu, rukometaši Borca bili su bolji rival, imali i tri pogotka prednosti, ali su se rukometaši St. Petersburga boje snašli u završnici i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 15:15.

Drugi dio meča bolje su otvorili izabranici legendarnog ruskog reprezentativca, Dmitrija Torgovanova. Nakon desetak minuta došli su i do plus tri, ali je onda na gol, umjesto Bojana Ljubišića, stao Arman Beširević i zabilježio nekoliko fenomenalnih odbrana, koje su  igračima Borca dale dodatnu snagu. 

Nošeni odličnim intervencijama čuvara mreže, rukometaši Borca m:tel smanjivali su zaostatak, da bi nekoliko minuta prije kraja došli i do izjednačenja. U finiš se ušlo u egalu, 25:25. Tada na scenu stupa najbolji igrač susreta, Viktor Babkin, koji postiže dva od tri posljednja pogotka za svoj tim i donosi prve bodove vicešampionu Rusije.

U redovima Banjalučana najefikasniji je bio Vladan Đurđević sa sedam golova, Goran Daničić šest, a kapiten Đorđe Ćelić pet. Odličan je bio već pomenuti golman Beširević, koji je zabilježio 11 odbrana.

Na drugoj strani, nepremostiva prepreka za odbranu Borca bio je Viktor Babkin koji je postigao osam pogodaka, a golmani St. Petersburga odbranili su 13 udaraca, od čega Šimancki sedam, a Morozov šest.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Naredni meč šampioni BiH igraju danas protiv švajcarskog Vintertura, od 17.30, uz direktan prenos na programu RTRS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi