Borac deklasirao Krivaju u Banjaluci

Premijer liga BiH

Borac deklasirao Krivaju u Banjaluci

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca večeras su u okviru 17. kola Premijer lige BiH na svom parketu savladali ekipu Krivaje rezultatom 30:19 (13:8).

Prvi napad na meču imali su gosti, Ćelić pravi sedmerac, a gostujući igrač Huskić pogađa ravno u golmana Kosanovića. Nakon toga, mreže su mirovale pune četiri minute, kada prvi gol na utakmici postiže Unčanin, Borac vodi 1:0. 

Već u narednom napadu, sviran je drugi sedmerac za goste. Huskić ponovo nije imao sreće, lopta pogađa prečku. Crveno-plavi to kažnjavaju preko Daničića, koji duplira prednost domaćina. Velikan iz Gospodske sjajno se brani, a gol za 3:0 postiže Mijatović. Zatim, uslijedila je mini serija gostiju od 0:2, koji se tako vraćaju u igru. 

Poslije 20 minuta igre u prvom poluvremenu, na semaforu je stajalo 9:5 za banjalučki sastav. Do kraja prvih 30 minuta, Banjalučani su povećali prednost pa se tako na odmor odlazi pri rezultatu 13:8 u korist izabranika Ratka Đurkovića.

Rukometaši Krivaje pogotkom otvaraju drugu dionicu utakmice. Ipak, Borac uzvraća serijom od 3:0 preko Mijatovića, Majića i Đurđevića za 16:9. 

U 45. minuti meča, Borac je imao velikih 22:15. Do kraja susreta, crveno-plavi su polako protivnika gurali u ponor, pa tako utakmica završava rezultatom 30:19 i novom pobjedom Banjalučana.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Majić sa šest postignutih golova, dok je to na drugoj strani bio Grujić sa osam.

Za Banjalučane nema odmora, jer ih već u srijedu očekuje prvi susret četvrtfinala Kupa BiH sa Vogošćom.

Borac: Efendić, Kosanović, Beširević, Mijatović (3), Ćelić (4), Majić (6), Nježić (1), Memić (2), Hercegovac (1), Ćeranić (3), Đurđević (3), Bubić (1), Daničić (2), Lončar (1) i Unčanin (3).

Krivaja: Selimbegović, Mešić, Alić, Avdić (2), Salkić, Ljutić (2), Memić (2), Fejzić, Polić, Pupovac (3), Huskić (1), Damjanović (1), Karanović, Grujić (8), Muhić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi