Argentina izbjegla blamažu, Njemačkoj nova pobjeda

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Argentina izbjegla blamažu, Njemačkoj nova pobjeda

Rukometaši Njemačke slavili su pobjedu danas protiv Saudijske Arabije u okviru 3. kola Svjetskog prvenstva u rukometu koje se ovih dana održava u Francuskoj. 

Nijemci su bili veliki favoriti danas protiv Saudijske Arabije, a tu ulogu su bez problema opravdali na terenu. Njemačka je sjajno otvorila meč te su već nakon 10-ak minuta stekli prednost od 8:4 i bilo je jasno da Saudijska Arabija nema šta tražiti danas.

Već je nakon prvog poluvremena bilo 21:13 za Njemačku, a u nastavku meča su samo dodatno povećali prednost i bez problema slavili i treću pobjedu na prvenstvu. 

Njemačka: Gensheimer 4, Wiencek 2, Fath 6, Groetzki 5, Hafner 5, Dahmke 1, Kuhn 5, Ernst 1, Pieczkowski 4, Kohlbacher 3.

Saudijska Arabija: Almohsir 1, Saeed 4, Alabas 6, Alkhadrawi 5, Alzaer 8.

Reprezentacija Katara slavila je protiv Argentine u meču grupe D rezultatom 21:17. Argentinci su uspjeli da izbjegnu blamažu u ovom meču jer su nakon prvog poluvremena imali samo dva postignuta gola na svom kontu. Ipak, u nastavku meča su se pribrali pa su na kraju ipak postigli sasvim pristojnih 17 golova. Bio je ovo treći poraz Argentine na prvenstvu, a druga pobjeda za Katar koji ima i jedan poraz.

Katar: Alsaltialkrad 2, Roine 3, Capote 1, Al-Karbi 4, Murad 2, Mallash 5, Madadi 1, Ali 3.

Argentina: Fernandez 7, Simonet 2, Diego Simonet 2, Pablo Simonet 1, Moscariello 1, Carou 3, Vainstein 1.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi