Svaka čast svima, ali jedan je Ronaldinho

Ovakvi majstori se više ne proizvode

Svaka čast svima, ali jedan je Ronaldinho

Veliki je broj fudbalskih legendi koji su tokom karijere 'trajali duže' i napravili mnogo više od Ronaldinha, ali brazilski čarobnjak je jednostavno unikatan.

Na današnjoj utakmici legendi Barcelone i Manchester Uniteda koja se igra na Nou Campu (trenutni rezultat 0:2), Ronaldinho je napravio potez kojim nas je još jednom podsjetio koliki je majstor.

Početkom drugog poluvremena, Ronaldinho se poigrao sa fudbalerom Uniteda Blomqvistom kojem je 'prodao' nekoliko driblinga, nakon kojih je Šveđanin završio na travi.

Ronaldinhovo poigravanje sa Blomqvistom podiglo je na noge cijeli Nou Camp. Publika na ovom stadionu i danas uživa u majstorijama Messija, Neymara i ostalih velemajstora, ali Ronaldinho je ipak poseban i on to radi sa posebnim šmekom.

Ovo što je Ronaldinho napravio u 38. godini života sigurno ne mogu izvesti ni mnoge zvijezde današnjeg fudbala koje se smatraju najboljim driblerima.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi