Sreća je izdala Sirijce kad je bilo najpotrebnije

Tako blizu, a tako daleko

Sreća je izdala Sirijce kad je bilo najpotrebnije

Fudbalska reprezentacija Sirije ipak neće igrati na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Rusiji.

Najljepša priča kvalifikacija danas je završena pošto je Sirija izgubila od Australije sa 2:1 nakon produžetaka, pa će tako Cahill i društvo igrati play-off za odlazak na Mundijal protiv četvrtoplasirane ekipe iz CONCACAF zone (Panama, SAD ili Honduras).

Sirija je od 94. minute imala igrača manje, u 109. je primila gol za 2:1 a u posljednjim sekundama utakmice imala sjajnu priliku za gol i prolaz dalje.

Igrao se 121. minut kada je fudbaler Sirije Al Soumah sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara, ali je pogodio stativu.

Da je bio malo precizniji, Sirija bi se približila na korak do odlaska na Svjetsko prvenstvo i to bi bila nevjerovatna radost za napaćeni narod te zemlje. Ovako, sreća ih je izdala kada je bilo najpotrebnije...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi