Sjećate li se Tshabalale? Ponovo je u centru pažnje

Proslavio se 2010. godine

Sjećate li se Tshabalale? Ponovo je u centru pažnje

Vjerovatno se mnogi od vas sjećaju Siphiwea Tshabalale kojeg, osim po zanimljivom prezimenu, pamtimo i po fantastičnom golu na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Tshabalala je u tada u remiju Južne Afrike i Meksika postigao jedan od najljepših golova na prvenstvu, koji je ostao dobro upamćen svim koji su ga pratili. Njegov gol je bio i prvi koji je postignut na tom Svjetskom prvenstvu.

Skoro sedam godina kasnije, Tshabalala je ponovo dospio u centar pažnje i to zbog novog spektakularnog gola kojeg je, zanimljivo, postigao na istom stadionu na kojem i Meksiku.

U duelu Keizer Chiefsa i Free State Starsa, Tshabalala je perfektno pogodio iz slobodnog udarca, a u nastavku pogledajte kako je to izgledalo.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi