Samo Cahill može dobiti ovakav crveni karton

Bizarno isključenje

Samo Cahill može dobiti ovakav crveni karton

M. Šljivak

Legendarni australijski fudbaler Tim Cahill dobio je još jedan crveni karton u prvenstvu ove zemlje.

U velikom gradskom derbiju između Melbourne Victoryja i Melbourne Cityja, gosti su poraženi velikim preokretom u finišu meča, a Cahill nije mogao mirno da gleda šta se dešava.

Victory je do drugog gola stigao iz sumnjive pozicije. Lopta je bila upućena prema igraču koji je bio u ofsajdu, a na kraju je Muscat pogodio vlastitu mrežu.

Uslijedili su potom veliki protesti. Cahill se pored terena pripremao za igru, ali ga je prigovor koštao, te mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Inače je ovaj meč opravdao epitet derbija. Pored crvenog, pokazano je još 11 žutih kartona, a domaći nisu iskoristili penal u drugom poluvremenu.

Jedan od najbizarnijih crvenih kartona u posljednje vrijeme.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti