Iz drugog ugla

Pogledajte novi i bolji snimak napada na Mamića

Savjetnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ponovo je izbio u prvi plan hrvatskih medija i to nakon što je napadnut na odmoru u Bolu na Braču.

Dok je Mamić šetao rivom, 22-godišnji pripadnik Torcide Domagoj Ivelić potrčao je ka njemu i snažno ga udario pesnicom, nakon čega je prvi čovjek Modrih završio u moru.

Internetom se brzo nakon incidenta proširio snimak napada, na kojem se ne može baš najbolje vidjeti šta se tačno desilo. Međutim, dva dana kasnije pojavio se snimak iz drugog ugla, koji mnogo bolje pokazuje kako je Ivelić napao Mamića.

Nakon napada, Mamićevi prijatelji jurili su Ivelića kojeg su uspjeli stići i zadržati ga do dolaska policije. Mladić je priveden, ali je brzo pušten na slobodu a odluka o mogućem pritvoru će biti donijeta za 30 dana

Inače, pojedini članovi Torcide su najavili da će prikupljati novac za Domagoja Ivelića kako bi se on mogao adekvatno braniti na sudu.

Ivelić je nakon incidenta u izjavi naveo da su ga na ovaj potez naveli neprimjerni javni istupi Zdravka Mamića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi