Oštetio Bešiktaš pa se suočava sa prijetnjama smrću

Navijači Bešiktaša razočarani

Oštetio Bešiktaš pa se suočava sa prijetnjama smrću

O. Lekić

U posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka Bešiktaš je pretrpio poraz na gostovanju kod Dinama (6:0), te se nije uspio plasirati u osminu finala elitnog klupskog takmičenja.

Uoči susreta sa Dinamom turski klub je bio na korak do plasmana među 16 najboljih evropskih ekipa. Bešiktašu je trebala pobjeda protiv ukrajinskog tima koji je ranije izgubio sve šanse za prolaz dalje.

Međutim, Dinamo je u ranoj fazi utakmice poveo, a prednost je udvostručio iz jedanaesterca koji nije postojao. Osim toga Craig Thomson je isključio Andreasa Becka. Dinamo je realizovao jedanaesterac, a kasnije je očekivano napunio mrežu Bešiktaša.

Odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka navijači Bešiktaša su na društvenim mrežama krenuli u akciji protiv Thomsona, a pojedini mu prijete i smrću.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi