Mladi navijač Cetica sa Downovim sindromom pogađa sa penala

U izboru za najbolju proslavu gola

Mladi navijač Cetica sa Downovim sindromom pogađa sa penala

Mladi navijač Celtica Jay Beatty koji boluje od Downovog sindroma postao je popularan još kada ga je svojevremeno u naručje uzeo nekadašnji napadač Kelta, Georgios Samaras.

Grčki napadač je tada sa mladim navijačem svog kluba slavio titulu, a upravo ta slika je obišla cijeli svijet. Grk, koji u međuvremenu igra u Saudijskoj Arabiji, tim potezom je pokazao ustvari zbog koga se igra fudbal.

Ipak, Jay tu nije okončao svoj nastup na velikoj sceni. Mladi navijač Celtica je u Januaru mjesecu na utakmici između Celtica i Hamiltona učestvovao u šutiranju penala na poluvremenu, a proslava njegovog gola u konkurenciji je za najbolju u prvom mjesecu 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti