Je li moguće? Golman skinuo četiri zicera za sedam sekundi

Kao da je "na drogama"

Je li moguće? Golman skinuo četiri zicera za sedam sekundi

Vjerovatno do večeras nikada niste čuli za Royja Kortsmita, relativno nepoznatog golmana Sparte iz Rotterdama koji je danas dočekao svojih pet minuta slave.

Iako je njegov tim poražen od ADO Den Haaga sa 1:0, Kortsmit je izrastao u pravog heroja utakmice i to zbog sedam sekundi "ludila".

Igrao se 54. minut kada je ADO imao četiri stopostotne prilike da povisi na 2:0, ali se svaki put ispriječio golman Sparte.

Roy Kortsmit je branio snažne udarce domaćih fudbalera bukvalno svim dijelovima tijela, ali njegove odbrane ipak nisu pomogle Sparti da izbjegne poraz u ovom duelu.

Kako god, vrijedi pogledati ovu golmansku akciju kakva se ne viđa svaki dan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi