Zvanično: Tyson Fury se vraća u ring!

Meč zakazan za 13. maj

Zvanično: Tyson Fury se vraća u ring!

E. Čaušević

Nekadašnji prvak teške kategorije u boksu, Tyson Fury, odlučio se vratiti iz penzije, te je najavio svoj povratak u ring.

Ovaj britanski bokser je 2015. godine osvojio naslov praka u teškoj kategoriji kada je pobijedio Vladimira Klička. Ipak, nekoliko mjeseci kasnije oduzete su mu sve titule jer je pao na doping testu zbog čega je Fury odlučio završiti svoju karijeru.

Ipak, ova kontroverzni bokser nije mogao dugo bez ovog sporta, te je zvanično danas potvrdio da će se u maju ove godine ponovo vratiti u ring. Fury se oglasio na svom zvaničnom Twitter profilu gdje je otkrio da će prvu borbu nakon povratka iz penzije imati 13. maja. 

Ovaj nekadašnji prvak teške kategorije dodao je da još uvijek ne zna svog protivnika u tom meču, ali da će i to biti poznato veoma brzo. Fury je dodao da će u ovom meču napraviti spektakularan povratak u ring.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti