Vaterpolisti Banja Luke odbranili naslov prvaka BiH

Novo zlato za "besmrtne"

Vaterpolisti Banja Luke odbranili naslov prvaka BiH

D. Vejo

Vaterpolisti Banja Luke odbranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine, nakon što su minulog vikenda praktično potopili konkurenciju na banjalučkom GOB-u, čime su stigli do trećeg zlata odnosno drugog uzastopnog. 

Grad na Vrbasu, ponovo se pokazao kao odličan domaćin. Mali klub, veliki maniri, može se opisati djelovanje i rad u Vaterpolo klubu Banja Luka.

Turnir je okupio četiri tima, a pored domaćina Banja Luke, još su učestvovali sarajevski klubovi Akademija B i Mladost.

Prvi meč, trebao je biti odigran između Banja Luke i Akademije B. No, sarajevska ekipa je u svojim redovima imala tri igrača iz drugog kluba, što prema propisima nije dozvoljeno, pa su s toga bodovi otišli na konto izabranika Slobodana Grahovca, koji su na taj način ostvarili put u finale.

Tamo ih je dočekala ekipa Mladosti koju su banjalučki delfini dobili sa velikih 26:6, čime su još jednom pokazali dominaciju u odnosu na ostale klubove u državi.

Sa pijadestala, nisu imali koga da svrgnu osim sami sebe, obzirom da su Banjalučani i prošle godine bili prvi, međutim, dokazali su da im je forma u velikom usponu. Ta činjenica ni ne čudi, imajući u vidu da banjalučki vaterpolisti vrijedno i naporno rade tokom čitave godine, te imaju zapaženu ulogu i u Prvoj B ligi Srbije.

U treću titulu prvaka BiH, svoja imena su utkali Stefan Milovanović, Draško Vujković, Srđan Stevandić, Stefan Šobić, Dalibor Amidžić, Danilo Stevandić, Miljan Maletić, Nikola Poljak, Nemanja Babić, Vladan Dmitrašinović, Srđan Jolić i Milan Kecman.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi