UFC: Cormier ostaje šampion u poluteškoj kategoriji

Nakon što je Jones pao na doping testu

UFC: Cormier ostaje šampion u poluteškoj kategoriji

E. Dindić

Glasnogovornik UFC Lenee Breckenridge potvrdio je da je Daniel Cormier ostao  UFC šampion poluteške kategorije.

Naime iako ga je porazio Jon Jones na UFC 214, ali tamošnja anti doping kontrola nakon meča utvrdila je da je Jones bio pozitivan na zabranjenu supstancu Turinabol.

Cormier je nakon što su otkrili da je Jones pozitivan na zabranjenu supstancu, oglasio se preko društveni mreža. 

"Ako nije pošteno takmičenje onda se nije ni desilo. Ako propustiš vaganje, ali pobijediš borbu, zadrzaćeš pojas. Zato je pojas ponovo vraćen meni. On je varao i pojas je ponovo vraćen meni. Ponovo ja sam UFC šampion", zaključio je Cormier. 

Jones je  pobijedio Cormiera dva puta,  ali biće mu uračunata samo pobjeda iz UFC 182 u januaru 2015. godine

Sigurno je da ostaje nejasno protiv koga će Cormier braniti titulu. Kako sam kaže nije zabrinut tko god će biti, i da ga čeka u ringu. 

"Znam da će ljudi sada reći kao dobio je pojas na poklon. Međutim on je varao i to su činjenice. Nisam ni ja želio ovu titulu ovako na ovaj način, sigurno bih je osvojio u borbi. Ko će doći sa druge strane stvarno nije bitno, titula ostaje u mom posjedu", zaključio je Cormier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi