U septembru međunarodni vaterpolo turnir "Dabar 2016"

U septembru međunarodni vaterpolo turnir "Dabar 2016"

M. Skaka

Na Olimpijskom Bazenu Otoka 24.09.2016. godine održat će se Međunarodni turnir u vaterpolu PVK »Dabar« 2016. u kategoriji kadeta. 

Turnir će okupiti vaterpolo klubove iz regiona (Hrvatska, BiH i Kosovo) da svojim kadetskim ekipama promovišu vaterpolo sport i u Bosni i Hercegovini.

Na turniru će učestvovati četiri vaterpolo ekipe:

1. VK Marsonia (Hrvatska)

2. VK Torpedo (BiH)

3. VK Prishtines (Kosovo)

4. PVK Dabar - (BiH)

Turnir počinje u subotu 24.09.2016.godine u 12:30 časova a ulaz na tribine je slobodan.

Plivački vaterpolo klub »DABAR« je formiran 2011 godine u Sarajevu, a treninzi se održavaju na Olimpijskom bazenu Otoka. Po savremenom trenažnom procesu za plivanje i vaterpolo treninge vodi glavni trener doc. dr. Edin Mirvić, Šef katedre za plivanje i vaterpolo na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, Univerziteta u Sarajevu - FASTO u saradnji sa bivšim golmanom VK »Bosne«, Adnanom Durakovićem koji je trener golmana u PVK »Dabar«. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi