Sud ukinuo suspenziju Bradyju
Foto:EPA

Sud ukinuo suspenziju Bradyju

S. Bošković

Federalni sud ukinuo je suspenziju quarterbacku New England Patriotsa, Tomu Bradyju.

Brady je bio suspendiran na četiri utakmice zbog izduvanih lopti u finalu konferencije protiv Indianapolis Coltsa. NFL je utvrdio da je Brady, koji je osvojio Super Bowl prošle godine, bio upoznat sa izduvanim loptama.

Ipak, federalni sud ukinuo je suspenziju jer smatraju da je komesar lige Roger Goodell pretjerao kritikujući ga zbog "ličnog određivanja pravde."

"Kao što sam govorio sve vrijeme procesa, Tom Brady je otmjena osoba koja predstavlja sve lijepo u ovoj igri i ligi. Bez ikakvih dokaza o njegovim lošim postupcima liga je insistirala na neopravdanoj disciplini. Sudija je to shvatio i mi smo mu zahvalni na tome. Sada Bradyji može da se skoncentrira na teren", izjavio je vlasnik New England Patriotsa Robert Kraft.

Međutim, Goodell je najavio žalbu povodom odluke sude, te je povodom toga rekao:

"Ne slažemo se sa ovom odlukom. Uložićemo žalbu kako bismo zadržali kolektivnu odgovornost u zaštiti integriteta igre. Moja odgovornost kao komesara je da obezbjedim fair takmičenje što je vrhovni princip lige i 32 kluba koja učestvuju u njoj."

Odluka suda naišla je na odobravanje Unije NFL igrača. Istakli su da Goodelu status koji ima u ligi ne garantuje pravo da bude nepravedan, proizvoljan i da dovodi javnost u zabludu.

Nova sezona NFL-a počinje 10. septembra, a Brady bi se trebao naći u timu Patriotsa koji igraju protiv Pittsburgh Steelersa.

Osim suspenzije Bradyja, New England je kažnjen sa milion dolara, te oduzimanjem prava na dva pika na draftu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti