Stadion u Rusiji dobija ime po legendarnoj atletičarki

Veliko priznanje za Isinbayevu

Stadion u Rusiji dobija ime po legendarnoj atletičarki

Atletski stadion u Mahačkali, glavnom gradu ruske pokrajine Dagestan, biće nazvan po legendarnoj ruskoj skakačici s motkom, Yeleni Isinbayevoj, rekao je dagestanski ministar sporta Magomed Magomedov.

"Yelena Isinbayeva često posjećuje Dagestan, ovo je njen drugi dom. Ovo objašnjava našu odluku da stadion nosi njeno ime", rekao je Magomedov.

"Rekonstrukcija sportskih objekata je završena, a stadion će uskoro nositi ime slavne atletičarke", na kraju je dodao Magomedov.

Isinbayeva drži rekord u svojoj disciplini sa preskočenih 5.06 metara, te je dvostruka olimpijska i trostruka svjetska šampionka. Penzionisala se nakon što joj nije dozvoljeno učešće na OI u Riju zbog kolektivne suspenzije ruskih atletičara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi