Novi prvak velter kategorije

Spence pobijedio Brooka i osvojio IBF pojas

D. Rakanović

Errol Spence Junior novi je prvak velter kategorije po verziji IBF. On je večeras u Sheffieldu pobijedio domaćeg borca Kella Brooka nokautom u 11. rundi.

Uvodnih nekoliko rundi pripalo je Brooku. Imao je prednost na sudijskim karticama, ali je od čevrte runde Spence krenuo s dominacijom.

Iz runde u rundu američki borac je dominirao. Borba je išla potpuno na njegovu stranu, a u 10. rundi je Brooka poslao na pod.

Uspio je Britanac da se vrati. Završio je rundu, ali u 11. rundi nije izdržao. Povreda oka s kojim je Brook imao velikih problema i ranije, nije izdržalo. Bilo je potpuno zatvoreno, pa je meč prekinut u ovoj rundi i proglašena je pobjeda nokautom.

Spence je tako došao do naslova IBF prvaka velter kategorije, te je nastavio niz pobjeda, te je sada na omjeru od 23-0.

Brook je doživio drugi uzastopni poraz i sada je na omjeru od 36 pobjeda i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi