Široki Brijeg proglasio najbolje sportiste u 2016. godini

Najbolji sportisti

Široki Brijeg proglasio najbolje sportiste u 2016. godini

M. Maksimović

Anđelo Kvesić i Marija Stojanović najbolji su sportisti Širokog Brijega u 2016. godini po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega.

Anđelo Kvesić je u 21. godini života osvojio bronzano odličje na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u austrijskom Linzu u oktobru prošle godine. Član je Karate kluba Karate kluba Široki Brijeg. Podsjećamo, Kvesić je ovu titulu osvojio 2015. godine kada je proglašen najboljim sportistom Širokog Brijega za 2014. godinu.

22-godišnja Marija Stojanović je kapiten Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg koji je u svojoj prvoj sezoni završio na diobi drugog mjesta Prve ženske lige FBiH. Stojanović je također članica A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Najbolja ženska ekipa u 2016. godini je Hrvatski ženski odbojkaški klub Smeč koji je 2016. godine imao najuspješniju sezonu. Širokobriješke odbojkašice završile su na petom mjestu Super lige Federacije BiH – grupa jug, a u toj sezoni su pozive u juniorsku i kadetsku reprezentacije dobile tri igračice. Dva kola prije kraja sezone 2016/2017 osigurale su doigravanje za Premijer ligu BiH čvrsto držeći drugo mjesto s bodom zaostatka iza Mostara.

Najboljom muškom ekipom proglašen je Karate klub Široki Brijeg.

Titulu najboljeg trenera u 2016. godini, po izboru Sportskog saveza Grada Širokog Brijega, osvojio je Toni Karačić. Karačić je selektor U-19 fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef Omladinske škole NK Široki Brijeg.

Tokom večeri dodijeljena su i posebna priznanja pojedincima i ekipama te nagrada za fair-play.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi