Silađi: Zadovoljan sam uspjehom ostvarenim u Banjaluci

Srbijanski plivač ispunio A normu za SP

Silađi: Zadovoljan sam uspjehom ostvarenim u Banjaluci

D. Vejo

Srbijanski plivač Čaba Silađi ostvario je veliki uspjeh na minulom plivačkom takmičenju pod nazivom "Susret reprezentacija 2017", koje je održano u Banjaluci prošlog vikenda.

Na 50 metara prsno sbijanski plivač je otplivao najvrijedniji rezultat od 894 FINA boda u vremenu od 27,42 te tako iza sebe ostavio hrvatskog takmičara Nikolu Obrovca, te trećeplasiranog sunarodnjaka Marka Lazića.

Zadovoljan uspjehom u gradu na Vrbasu, bio je glavni akter ove priče.

"Veoma sam srećan zbog toga što sam isplivao A normu za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti na 50 metara prsno, a prije svega dvije nedjelje to sam ostvario i na 100 metara u ovoj disciplini što mi mnogo znači na samopouzdanju. Bilo je mnogo oscilacija do sada, iako to rezultati ne pokazuju, ali sada znam na čemu trebam poraditi", poručio je Silađi.

Banja Luka je ovom plivačkom manifestacijom ponovo poslala lijepu sportsku razglednicu u svijet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi