Silađi najbolji prvog dana takmičenja u Banjaluci

Srbijanski plivač pokazao kvalitet

Silađi najbolji prvog dana takmičenja u Banjaluci

D. Vejo

Jučer je u Banjaluci počeo plivački "Susret reprezentacija 2017", a već nakon prvog dana takmičenja istakli su se pojedini takmičari.

Na 50 metara prsno, srbijanski plivač Čaba Silađi je otplivao najvrijedniji rezultat od 894 FINA boda u vremenu od 27.42, dok je do drugog mjesta doplivao reprezentativac Hrvatske Nikola Obrovac, a trećeplasirani je bio također plivač iz Srbije  Marko Lazić.

Najbrži junior u ovoj disciplini bio je Dejan Šteharnik iz Slovenije, a kadet Lovro Knez također iz Slovenije.

Kada je u pitanju ženska konkurencija u ovoj disciplini su prevladale slovenačke reprezentativke. Najbolja seniorka bila je Tjaša Vozel (32,78), dok je juniorka Tara Vovk. Kod kadetkinja se istakla Sara Globokar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi