Rio Ferdinand postaje profesionalni bokser

Novo poglavlje u životu

Rio Ferdinand postaje profesionalni bokser

Bivši fudbaler Manchester Uniteda Rio Ferdinand odlučio je otvoriti novo poglavlje u svojoj karijeri, ali i životu.

Ovaj 38-godišnjak je prihvatio ponudu kompanije 'Betfair' i naći će se na bokserskom turniru pod nazivom 'Defender to Contender challenge".

Ferdinand se odlučio baviti boksom, a poručio je da se već sprema za nove izazove i da vjeruje da može biti uspješan.

"Kada mi je Betfair prišao sa ovom ponudom vidio sam to kao šansu da se dokažem u novom sportu. Boks je sjajan za um i tijelo i uvijek sam imao strast premanjemu", riječi su legendarnog stopera Crvenih đavola.

Ferdinanda je "pod svoje" uzeo Richie Woodhall, bivši svjetski šampion u srednje-teškoj kategoriji u WBC verziji, koji ističe da je zadovoljan onim što je do sada vidio.

"On ima prirodnu snagu u desnoj ruci, izuzetno je fizički spreman i željan da uči, što je ohrabrujuće", rekao je Woodhall.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi