Rekordan broj medalja za BiH na prvenstvu Balkana

Prvenstvo Balkana održano u Novom Pazaru

Rekordan broj medalja za BiH na prvenstvu Balkana

D. Rakanović

Balkansko prvenstvo u atletici, 76. po redu, proteklog vikenda završeno je u Novom Pazaru na kojem je nastupilo 16 reprezentacija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je sedam medalja, četiri zlata, dva srebra i jedna bronza.

Zlatne medalje su osvojili: Mesud Pezer (20,11m - kugla), Osman Junuzović (8:56,09 - 3000m stipl), Abedin Mujezinović (1:51,75 - 800m) i Mladena Petrušić (4796 bodova - sedmoboj).

Srebrnu medalju su osvojili Hamza Alić (19,60 - kugla) i Nikolija Stanivuković (4585 bodova - sedmoboj).

Jedinu bronzu je donio Dejan Mileusnić (73,37m – koplje).

Gledajući broj osvojenih medalja ali i konačan plasman reprezentacije na prvenstvu, može se ocijeniti jednim od najuspješnijih s obzirom da su atletičari i atletičarke osvojili rekordan broj medalja, a u ukupnom plasmanu muškaraca i djevojaka, atletska reprezentacija BiH je završila na sedmoj poziciji sa osvojena 103 boda (muškarci - 58, djevojke - 48).

Učesnica velikog broja međunarodnih takmičenja, osvajačica velikog broja medalja, višestruka državna prvakinja, Mladena Petrušić, odlučila se oprostiti od aktivnog bavljenja atletikom.

Dvadesetpetogodišnja atletičarka, dva puta je proglašavana najboljom atletičarkom Bosne i Hercegovine, a za reprezentaciju, sa uspjehom je nastupala dugi niz godina, saopšteno je iz Atletskog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi