Poznata još dva grada s timovima u Overwatch ligi
Foto: Blizzard

Slot košta 20 miliona dolara

Poznata još dva grada s timovima u Overwatch ligi

S. Bošković

Poznata su još dva grada koja će imati svoje timove u predstojećoj Overwatch ligi koju organizira Blizzard.

Mjesto u ligi popularne video igre Overwatch košta 20 miliona dolara, a u njoj će učestovati 14 timova koji će biti iz 13 različitih gradova. Gigant gaming industrije Blizzard nedavno je počeo s prodajom slotova, a do sad ih je prodano 10. 

Nova dva grada koja će imati svoje timove su Houston i Philadelphija, a ostalo je još samo da se ova dva grada i službeno potvrde.

Iz Philadelphije dolazi industrijski gigant, kompanija Comsat Spectacor koja je vlasnik NFL tima, Philadelphija Fylersa. 

Drugi mjesto u ligi ide OpTic Gamingu, američkoj eSport organizaciji koja ima uspješne Call of Duty i CS:GO timove, te sada želi da ima Overwatch i League of Legends tim. OpTic Gaming imat će i pomoć Neila Leibmana, suvlasnika bejzbol tima Texas Rangersi. 

Kao još jedan potencijalni grad koji će imati svoje mjesto u ligi je Chicago. Timom iz Chicaga će upravljati FlyQuest organizacija koja ima League of Legends NA LCS tim. 

Za sada je poznato 13 gradova, odnosno timova koji će igrati prvu sezonu Overwatch lige. Takmičenje će se održavati u Los Angelesu, gdje se brani posebna eSports dvorana u kojoj će Blizzard organizirati naredna takmičenja. 

Gradovi koji će imati za svoje timove u najbogatijem eSports takmičenju u historiji su: Boston, New York, Miami, Orlando, San Francisco, Los Angeles (dva tima), London, Šangaj i Seul. 

Vrijedi napomenuti da se službene potvrde još čekaju za Houston, Dallas i Philadelphiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi