Potvrđeno: Novi obračun MMA borca i boksera
Foto: EPA

Manuwa i Haye naredne godine u ringu

Potvrđeno: Novi obračun MMA borca i boksera

M. Šljivak

Nakon duela Floyda Mayweathera i Conora McGregora veliki broj profesionalnih MMA boraca i boksera žele se okušati u sličnoj borbi.

Već dugo se govori o mogućem obračunu prvaka teške kategorije UFC-a Stipe Miočića i kralja boksa Anthonyja Joshue, ali je sve to još uvijek ostalo na pričama.

Međutim, početkom naredne godine u ringu ćemo ipak ponovo vidjeti duel UFC borca i poznatog boksera.

Jimi Manuwa (37), britanski MMA borac, dogovorio je duel s nekadašnjim šampionom svijeta u teškoj kategoriji Davidom Hayeom (37).

Ovaj duo će se u ringu naći u 2018. godini. Borba bi se trebala održati do aprila, a prije toga Haye će imati povratničku borbu u decembru protiv još uvijek nepoznatog rivala.

Hayemaker je na omjeru od 28 pobjeda i tri poraza tokom karijere, dok je Manuwa u MMA karijeri na omjeru od 17-3.

Biće svakako zanimljivo vidjeti kako će se borci teške kategorije snaći jedan protiv drugog, ali sigurno je da teških udaraca neće nedostajati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi