Počinje Best of the Best Carlsberg liga

Danas otvaranje nove snooker sezone u BiH

Počinje Best of the Best Carlsberg liga

Danas, 18. novembra zvanično počinje Carlsberg Snooker Liga i njeno takmičenje Best of the Best, najveće tog tipa u Jugoistocnoj Evropi! Izvalčenje parova je predvidjeno u 20:00h u snooker klubu Union Jack u Sarajevu...

Svi ljubitelji snookera na oficijelnim stranicama mogu pratiti žrijeb i rezultate, a oni koji imaju slobodnog vremena mogu i uživo pogledati najbolje igrače na djelu u Snooker klubu Union Jack u Sarajevu, na trgu Heroja 32, u Hrasnom.

Best of the Best Carlsberg Snooker Liga je najveća liga u jugoistočnoj Europi koja okuplja preko 100 snooker igrača iz BiH gradova koji se takmiče u klubovima Snooker Organizacije BiH. Igrači će odigrati šest zvaničnih kola te dva masters turnira. Liga će se održavati po svim svjetskim standardima takmičenja, tako da će svi ljubitelji ovog sve popularnijeg sporta moći uživo da prate sjajne mečeve.

"Snooker je sport sa najvećom ekspanzijom na svijetu te ni mi u Bosni i Hercegovini ne možemo zaobići taj trend. U našoj zemlji se otvara sve veći broj snooker klubova, sada imamo preko 20 snooker stolova montiranih širom BiH. Carlsberg Snooker liga BiH u mnogome je pomogla promociji ovog sporta te smo prošle godine i zvanično dobili epitet najveće lige u jugoistočnoj Europi te pohvale od samog predsjednika WPBSA g. Jasona Fergusona. Za sve ljubitelje snookera ova sezona ponudit će zasigurno interesantne mečeve što nam je prošle godine dokazao milionski auditorij na online platformama. 

Ono što će sigurno biti šlag na torti u predstojećoj sezoni jeste gotovo neizbježan susret između Kenana Terzića, četverostrukog državnog prvaka i Marija Želje Miloševića mladog i perspektivnog također dvostrukog državnog prvaka. Još mnoštvo kvalitetnih igrača, kao što su Zlatan Fuka iz Bugojna, sjajni Mirza Vuković iz Tuzle, Azur Ibrić iz Srebrenika, Ivan Kristić i Nedžad Emšo iz Kiseljaka, Faris Vučkić i Rijad Šišić iz Sarajeva garantuju da će svi posjetioci snooker klubova moći uživati u majstorijama ovih virtuoza.

Ove godine nažalost nećemo gledati sjajnog Sanjina Lemezovića iz Tuzle, trećeplasiranog igrača u prethodne dvije sezone zbog privatnih obaveza. Zahvaljujemo se Carlsberg BiH grupaciji što su nam i ove godine ukazali povjerenje i omogućili da se ova divna snooker bajka nastavi", riječi su Zijada Redžića, predsjednika Snooker Organizacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi