Packersi na Rodgersov pogon, Steelersi rastužili Chiefse
Foto: EPA

NFL

Packersi na Rodgersov pogon, Steelersi rastužili Chiefse

M. Šljivak

Green Bay Packersi i Pittsburgh Steelersi igraće u finalima nacionalnih konferencija u NFL-u.

Packersi su na pogon Aarona Rodgersa uspjeli da dođu do finala NFC-a. Pobijedili su na gostovanju favorizovane Dallas Cowboyse 34:31 u jednom zaista vrhunskom meču.

Odlično su Packersi ušli u meč. Aaron Rodgers je bio nevjerovatan, bacao je sjajno, pa su Packersi u jednom trenutku imali prednost od 21:3.

Ipak, probudio se Dallas u finišu prvog poluvremena. Dak Prescott je bacio nekoliko dobrih lopti, došli su preko Deza Bryanta do touchdowna, da bi se field goalom u posljednjem napadu vratili u meč za 21:13 nakon prvog poluvremena.T

Samo jedan touchdown je viđen u trećoj četvrtini. Rodgers je fantastično uposlio Cooka za povećanje vodstva za 28:13.

Nisu se Cowboysi predavali. Predvođeni mladim Prescottom uspjeli su da se potpuno vrate u meč i u finiš se ušlo neriješenim rezultatom 31:31.

Posljednji napad imali su Packersi. Uspjeli su da dođu u zonu iz koje bi pogodili šut, što je na kraju sa 43 jarda uradio Mason Crosby za pobjedu Packersa.

Oni će u finalu NFC-a igrati protiv Atlanta Falconsa.

U finalu AFC-a igraće Pittsburgh Steelersi koji su kao gosti pobijedili Kansas City Chiefse 18:16.

I ovaj meč je donio zaista spektakularan fudbal. Interesantno, Steelersu nisu imali nijedan touchdown u ovom susretu, ali su field goalovima Boswella uspjeli da dođu do trijumfa.

Imali su Cheifsi šansu da pretvaranjem za dva poena dođu do izjedačenja i produžetaka, ali na kraju nisu uspjeli, pa ćemo Steelerse gledati u finalu AFC-a. Tamo ih čeka duel protiv New England Patriotsa i biće to ponovo obračun velikih quaretbackova Bena Roethlisbergera i Toma Bradyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi