O'Sullivan u klasiku bolji od Higginsa

Polufinale Shangai Mastersa

O'Sullivan u klasiku bolji od Higginsa

Deveti rangirni turnir ove sezone Shanhai Masters došao je do same završnice. Potebno je još sutra da se odigra finalni meč između Ronniea O'Sullivana i Judda Trumpa, nakon čega ćemo saznati pobjednika ovoga 700.000 funti vrijednog turnira.

Pobjednik turnira će inkasirati 150.000 funti. Poraženi u polufinalu ponijet će 32.000.

U polufinalnom meču dva najbolja aktivna igrača na svijetu, makar to ne pokazivala rang lista, Ronnie je bio siguran i dominirao tokom cijelog meča, slavivši 6:2. Higgins je u sedmom frameu propustio priliku da priđe na 3:4.

Imao je vodstvo od 50 poena, ali je u iuzetno ubudljivoj igri O'Sullivan napravio rebreak, poveo 51:50, te bio sabraniji "ganjajući" posljednju crnu kuglu.

U posljednjem frameu, velikan snookera napravio je 30 century ove sezone, 934 u karijeri.

U drugom polufinalu Judd Trump savladao je Jacka Lisowskog 6:3 uz samo jedan trocifreni break, kada je Trump nanizao 105 poena.

Branilac naslova na Shangai Mastersu je domaći Ding Jinhui.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi