Opet nepozvani gosti: Amel Tuka ni sam ne zna šta da radi

Nova doping kontrola

Opet nepozvani gosti: Amel Tuka ni sam ne zna šta da radi

E. Škorić

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka i dalje ima velike probleme sadoping kontrolama Međunarodne svjetske atletske federacije.

Tuka se žalio kako je podvrgnut prevelikom broju doping kontrola prošle godine i taj trend nastavljen je i u 2017. godini.

Njemu su na vrata jednog hotela u Portugalu u sedam sati ujutro pokucali kontrolori iz IAAF-a, te su mu uzeli uzorak krvi i uzorak urina.

Amel je trenutno na pripremama u Monte Gordu u Portugalu, a prvi zvanični nastup u dvorani imat će ove godine u italijanskoj Padovi.

Podsjetimo da je i 22. decembra prošle godine Amellu doping kontrola također došla na vrata i naš atletičar se žalio, govorio da postaje nesnošljivo. Iako su se iz Međunarodne atletske federacije ispričali, ne štede Amela, kojem je ovo bio 13. test u posljednjih nekoliko mjeseci.

Atletski savez Bosne i Hercegovine se već žalio zbog konstantnog uznemiravanja Tuke, ali ni to očigledno ne pomaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi