Odbojkaši Kaknja sutra u Kragujevcu protiv Radničkog

Revanš osmine finala CEV Challenge kupa

Odbojkaši Kaknja sutra u Kragujevcu protiv Radničkog

A. Haznadarević

Odbojkaši Kaknja u srijedu u Kragujevcu protiv ekipe Radničkog igraju revanš utakmicu osmine finala CEV Challenge kupa. 

U prvom susretu, odigranom prije sedam dana u Kaknju, prvak Bosne i Hercegovine poražen je sa 1:3 (25:21, 21:25, 27:29, 22:25).  

 

Trener odbojkaša Kakanja Jakub Ganić je kazao da su njegovi igrači u prvom susretu pružili maksimum  protiv veoma disciplinovane i uigrane ekipe Radničkog, te da očekuje da ponove takvu igru i u revanšu, uprkos malim šansama za prolaz u četvrtfinale.  

 

"Mi smo prije ove utakmice imali pauzu. Počeli smo s radom tek 3. januara. Bit ću realan i reći da je ovo bio naš maksimum koji možemo pružiti. Volio bih da u Kragujevcu bar igramo zlatni set. Nećemo se opustiti, nadam se da ćemo iskoristiti šansu ukoliko o nam se ukaže", rekao Ganić. 

 

Za ekipu Kaknja će nastupiti sljedeći igrači Vladan Čeremidžić, Adnan Alić, Muris Krivokapa, Azur Eminović, Esad Đakovac, Sejdin Mustafić, Luka Šormaz, Almir Aganović, Adnan Bjelopoljak, Nenad Simeunović, Blagoj Ginev i Samir Salihović. 

 

Bolja ekipa iz ovog susreta u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika meča Delecta (Poljska) - Moerser (Njemačka).  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.